von.grzanka napisał(a):"Świat według Kiepskich" to jedna z najlepszych satyr obyczajowych naszego czasu.Ja mam na szczęscie Polsat a teraz codziennie o 17 lecą po dwa odcinki. Poza tym mam na kompie około 150 odcinków, więc - żyć nie umierać...Niestety nie mogę go oglądać bo mam Cyfrę Plus, ale zawsze kiedy widzę jakieś fragmenty na YouTube to oglądam z miłą chęcią.
Jest to naprawdę jeden z najlepszych polskich seriali - właczając telenowele, różne te "czasy honoru", itp.
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."
Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)

Niestety nie mogę go oglądać bo mam Cyfrę Plus, ale zawsze kiedy widzę jakieś fragmenty na YouTube to oglądam z miłą chęcią.