To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
świadomość, materia, (wydz. z "dlaczego ateizm?" )
Nie ważne co robi ta maszyna, ja się pytam czy jest czymś więcej niż tym czym jest jej 1 element ?/oczywiście nie wizualnieJęzyk/ Bo ja to podaję w wątpliwość, nie jej użyteczność, ale czy powstaje jakaś nowa jakość ?
Zostańmy lepiej przy mrówkach jako że jest to chyba najlepsza analogia, neuron-mózg. Czy można mówić o kulturze mrówek ? Albo świadomości mrowiska ? Jak to sprawdzić ?
Mi się wydaje że mimo licznych interpretacji, nigdy nie będzie dowodu na to, a jedynie paradygmaty. To a to jest tym, to jest dostatecznie złożone aby być tym, dla mnie za mało, te same problemy co miał Kartezjusz, czyli jakby żaden krok naprzód.

PS
Na magisterkę planuję coś fajnego zrobić w dziedzinie sieci, niestety fajne rzeczy w tej dziedzinie są meeeega skomplikowane, sam interfejs do budowy sieci, o już to widzę, ale kurna chciał bym, tylko nie wiem jeszcze co by tu za symulować.. Duży uśmiech
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
świadomość, materia, (wydz. z "dlaczego ateizm?" ) - przez Superstar - 25.11.2009, 16:08

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości