Koorn napisał(a):Ja tylko wyrażam swoje opinie. Niech każdy wyznaje jak to napisałeś swoją "głupotę", która mu pasuje.Skoro inni krytykują religie i pomysły to czemu ja nie mogę wysunąć argumentu przeciw liberalizmowi, który w dodatku nie został uznany przez was jako fałszywy.
Tym sposobem niedługo dojedziemy do delegalizacji katolicyzmu, od większości sekt o wiele bardziej szkodliwego (a już na pewno od scjentologii, która tylko wysysa kasę, i to od bogatych - ale, w przeciwieństwie do katolików, nie pierze masie ludzi mózgów na tyle by np. wstępowali do ponurych miejsc odosobnienia zwanych zakonami).
Zresztą to jest niesamowicie mały wycinek gospodarki. Państwo wyznaniowe może być gospodarczo liberalne, państwo ze zdelegalizowanymi wszystkimi religiami i służbą bezpieczeństwa węszącą za każdym kultem - też. Na pewno NIE byłyby takie twory "libertariańskie", ale przy odpowiedniej polityce wobec innych sektorów "liberalnymi gospodarczo" dałoby się je nazwać.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.