Mamy stan niskiego nasycenia kapitałem, czyli 1810 albo bezludną wyspę. Von.grzanka chce dać dzieciom jeść.
Pytanie brzmi:
;D
Najpierw musi się pojawić KAPITAŁ cholera. Innymi słowy: trzeba POSTAWIĆ MASZYNY, ZMECHANIZOWAĆ ROLNICTWO, etc.
Nawet, jeżeli wyżywienie dzieci "za nic" udałoby się przy tak niskim nasyceniu kapitałem, to kosztem takiego obciążenia dla biznesu, że ROZWÓJ by SIĘ ZATRZYMAŁ. Brakłoby kasy na inwestycje.
-----
Pytałeś, skąd ten artykuł. To fragmencik artykułu Natalii Dueholm "Dzieci w czasie rewolucji przemysłowej", można w necie znaleźć.
Co do tych danych, to bardzo łatwo można je znaleźć w dowolnych statystykach. Myślę, że interpretacja jest oczywista.
Pytanie brzmi:
Avx napisał(a):Z czego do cholery ?
;D
Najpierw musi się pojawić KAPITAŁ cholera. Innymi słowy: trzeba POSTAWIĆ MASZYNY, ZMECHANIZOWAĆ ROLNICTWO, etc.
Nawet, jeżeli wyżywienie dzieci "za nic" udałoby się przy tak niskim nasyceniu kapitałem, to kosztem takiego obciążenia dla biznesu, że ROZWÓJ by SIĘ ZATRZYMAŁ. Brakłoby kasy na inwestycje.
-----
Pytałeś, skąd ten artykuł. To fragmencik artykułu Natalii Dueholm "Dzieci w czasie rewolucji przemysłowej", można w necie znaleźć.
Avx napisał(a):1750 r. populacja Anglii liczyła sześć mln. ludzi, zaś w 1800 - dziewięć, dwanaście w 1820 i w końcu w 1831 r. czternaście.
Co do tych danych, to bardzo łatwo można je znaleźć w dowolnych statystykach. Myślę, że interpretacja jest oczywista.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.