El Commediante napisał(a):Sprzedaż odbywa się na warunkach uzgodnionych między sprzedawcą, a kupującym. Te warunki są zapisane w tym śmiesznym oknie "License Agreement", pod którym trzeba tylko kliknąć "Accept" i przejść do grania. Możesz zainstalować program pod warunkiem, że zaakceptujesz tą umowę.
Właśnie dlatego, że kliknąłeś ten śmieszny kneflik "Accept" pod umową.
Gdyby problemem było tylko okienko licencji powstawałyby cracki, które by je likwidowały, tak jak powstają te likwidujące zabezpieczenia. Problemem jest prawo, które odstaje od rzeczywistości i kuli ogon przed pewnym lobby - artystycznym ^^
Poza tym, na logikę taka umowa jest bezwartościowa. Pozwalasz mi korzystać z informacji za opłatą? Przecież to nie ma sensu. Ile razy mam powtarzać, że w momencie uzyskania informacji (obojętne czy za darmo, czy za pieniądze) staje się ona moją własnością i nie ma fizycznej możliwości aby przestała nią być. A na pewno nie ma możliwości, aby obiektywnie to skontrolować. Są tylko naloty na uczciwych obywateli, a lobby patentowo-autorskie chroni tylko wzięte z kosmosu życzenia danych jednostek odnośnie cen ich usług i produktów. W ten sposób ceny w tym kraju są kosmiczne. Infoanarchizm zdecydowanie je obniży.
666gonzo666 napisał(a):no to ci tego nie sprzedaję, tylko pozwalam korzystać za opłatą. teraz lepiej widać o co chodzi?
Więc nie kupuję tego od gościa, który chce za to pieniądze, tylko pobieram od życzliwej osoby, która udostępnia mi taki program za darmo

Dobra, ja się wyłączam, życzę Wam powodzenia w procesach sądowych, jakie potomkowie wynalazcy koła wytoczą w przyszłości wszystkim właścicielom samochodów i rowerów ^^