To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kataklizmy a fenomen wiary w Boga sprawiedliwego
Dawid B. napisał(a):Piszemy o różnych sprawach. Miałem na myśli ów stan "sprawiedliwości i świętości pierwotnej" z doktryny katolickiej zwany rajem, nie twierdząc przy tym, że znajduje się on na naszej planecie.

Jeśli uznać że raj nie znajdował się na naszej planecie to twój wcześniejszy post nie ma troszkę sensu bo oznaczało by to że człowiek przez swój grzech zdegradował jakąś planetę na której jeszcze nie był. Moje pytanie brzmiało czemu bóg nie stworzył idealnej ziemi. (chodziło mi o naszą planetę, czemu nie jest idealna)

Dawid B. napisał(a):Bardzo Ci przeszkadzają burze na Jowiszu?
Nie przeszkadza mi to, ale te burzę na Jowiszu itp. Pokazują że zjawiska takie jak trzęsienia występują w całym wszechświecie i wcale nie jest do nich potrzebny grzech jakieś istoty mieszkającej w tym miejscu.

Dawid B. napisał(a):Nie wiem. Wiedział, że zrywa więź z Osobą, która stworzyła świat dobrym, więc mógł się domyślać.
Proszę o cytat z Biblii w którym jest napisane że Adam wiedział że jedząc owoc zrywa więź z bogiem ;]

Dawid B. napisał(a):Nieprawda. W chrześcijaństwie życie człowieka po prostu nie kończy się śmiercią.

No bo potem jest życie pośmiertne i życie tu na ziemi w stosunku do niego jest o wiele mniej warte. W końcu powiedz, jak byś miał wybór wolał byś: umrzeć teraz i iść do nieba czy żyć a potem do piekła. ;p

Dawid B. napisał(a):Chrześcijaństwo to nie sekta namawiająca członków do zbiorowych samobójstw. Życie ludzkie ma olbrzymią wartość.
Nie twierdziłem że chrześcijaństwo namawia do samobójstw, za to jeśli chodzi o porównanie do sekty, to czasami nie widzę różnicy miedzy nimi. ;p
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Kataklizmy a fenomen wiary w Boga sprawiedliwego - przez zefciu - 15.01.2010, 14:15
Kataklizmy a fenomen wiary w Boga sprawiedliwego - przez xeno - 15.01.2010, 19:23
Kataklizmy a fenomen wiary w Boga sprawiedliwego - przez xeno - 15.01.2010, 19:28
Kataklizmy a fenomen wiary w Boga sprawiedliwego - przez zefciu - 16.01.2010, 16:44
Kataklizmy a fenomen wiary w Boga sprawiedliwego - przez zefciu - 16.01.2010, 21:21
Kataklizmy a fenomen wiary w Boga sprawiedliwego - przez zefciu - 17.01.2010, 18:55
Kataklizmy a fenomen wiary w Boga sprawiedliwego - przez zefciu - 18.01.2010, 18:11
Kataklizmy a fenomen wiary w Boga sprawiedliwego - przez Dragon - 16.02.2010, 00:43

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: