Avx napisał(a):Aby realizować interesy elit.
Państwo składa się z jednostek o różnych celach.
Każda jednostka z kolei, reprezentuje interesy swoich wyborców. W każdej władzy się może wkraść patologia. Ale ja każdego polityka oceniam indywidualnie. Dla mnie to nie jest "jedna masa"
Cytat:Drastycznie inna polityka - porównujesz niemalże ogień do wody.
Nie wątpię, ale jak jak już wspomniałem jesteś tu dobrowolnie. Wiem że widzisz to inaczej ale nie ma żadnych przeszkós abyś stąd wyjechał do rajów podatkowych.
Cytat:Oraz oczywiście różnica skali. Aby nie widzieć różnicy pomiędzy miejscem, z którego w 20 minut można wyjść spacerkiem; a molochem rozciągającym się na kilkaset kilometrów ze wszystkie strony, trzeba mieć problem ze wzrokiem.
Racja ale moim zdaniem większy zasięg państwa jest raczej plusem. To jest dużo wygodniejsze dla obywateli (klientów ;]) Mam pewność że odwiedzając rodzinę odległą o 200 km nie napotkam granic, a prawo jest tam jednolite (przejrzyste i znane mi od urodzenia. To bardzo ważne że granice państw pokrywają się z zasięgiem narodów bo relacje rodzinne znajdują się głównie w ich granicach.
Nie mogę nie wspomnieć o zasadzie "duży może więcej"

Cytat:Opłatę za wynajem.
Jeżeli coś takiego bym budował, to na własnej ziemi. Prywatnej i uczciwie nabytej.
Nie jesteś w stanie udowodnić że rząd polski istnieje nielegalnie. Co będzie Gdy w gdzieś w twoim księstwie urodzi się Avx v. 2.0 i też zacznie kwestionować legalność twojej władzy??
![[Obrazek: Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg]](http://images2.fanpop.com/image/photos/10100000/Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg)
EH