666gonzo666 napisał(a):bezpieczeństwo i obrona - stróż nocny - może byćGdy człowiekowi jest wygodnie i komfortowo, zapomina o bezpieczeństwie i zagrożeniach.
twórczość - tu wolę pełny "wolny rynek" - z wiadomo z jakiego względu.
dobrobyt ludzie mogą sobie sami zapewnić, ale tu socjalistom można pójść na rękę(w przypadku prób kompromisu) i ustalić najniższy standard, byle jaki, ale za to tani do zapewnienia. ale to już, jak podkreśliłem, byłby kompromis
Dobrobyt jednych uzyskuje się kosztem innych. Wystarczy spojrzeć na historię i dzisiejszy świat. Prawidłowy i naturalny patriotyzm i nacjonalizm polegają na trosce i realizacji interesów własnego narodu (dominuje płaszczyzna wewnętrzna polityki) i państwa (dominuje sfera zewnętrzna polityki). Trzeba zdać sobie sprawę, że nigdy wszyscy szczęśliwi nie będą, jest to zwyczajnie niemożliwe.
Socjaliści osłabiają Europę, gdyż kazi ich uniwersalizm i poprawność polityczna wyrażana w postaci takich idiotyzmów jak: pacyfizm czy kosmopolityzm.
Unia Europejska (związek państw - wysoka forma organizacji podmiotów) powinna bardziej zwracać uwagę na interesy cywilizacji zachodniej, przede wszystkim na przetrwanie europejczyków i charakterystycznych dla naszej cywilizacji wartości.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL