Gocek napisał(a):wspólną przeszłością oraz kulturą, mających wspólne interesy polityczne i gospodarcze
Jakie my mamy (konkretnie: ty i ja) związki kulturowe i jakie wspólne interesy ?
Nie mam aby o wiele więcej wspólnego z np. Amerykańskim członkiem Libertarian Party niż z tobą ?
Pytanie, uh, retoryczne. Z tym członkiem Libertarian Party pewnie mógłbym bezkonfliktowo jedną społeczność budować; natomiast tacy jak Ty to, szczerze mówiąc i ujmując to nieco marksistowską terminologią (marksizm uważam za głupi, ale kilka określeń wymyślił fajnych), zwyczajni wrogowie klasowi.
Gdzie się podział naród i jego "wspólny interes" ?
666gonzo666 napisał(a):powiedział anarchista, w sytuacji, gdzie w krajach, w których można zyć komfortowo... no cóż... krajach
Pozademokratyczne radykalne zmiany, jakkolwiek nieprawdopodobne; są prawdopodobniejsze od demokratycznego przekształcenia państwa w instytucję wolnościową.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.