Gocek napisał(a):Dla dobra jednostek.
Niektórych
Kosztem wszystkich innych 
Cytat:Maszyna do pisania, komputer, papier itd.
I już? I to wystarczyło? Przecież nie przymierzając takie same srodki produkcji posiada również Gocek. Czemu on nie zarobił miliardów, skoro ich zarobienie zalezy wyłącznie od posiadania środków produkcji?
Cytat:Sam chciałbym wiedzieć. Z teorii wynika, że to mechanizm wspólnotowy.
Czyli kto konkretnie? Wszyscy członkowie kolektywu w referendum? To przecież musieliby nic innego nie robić, tylko nieustannie wiecować :lol2: Szybko też porobiłyby się wewnątrz kolektywu kliki kolesi popierających się wzajemnie.
Cytat:
Kształtują ją nie tylko władze, lecz również poszczególni ludzie, wystarczy że zaczną oszukiwać, terroryzować, wymuszać
Nic im z tego nie przyjdzie. to jest właśnie ten myk. Kradzione nie tuczy. Nie przypadkowo jedyna w Polsce grupa społeczna, w której kradzież (oczywiscie na zewnątrz owej grupy) jest dozwolona i chwalebna, jest równocześnie grupą najuboższą.
Największe pieniadze zarabia się uczciwie.
Cytat: Nawet jeżeli staję w obronie komunizmu, nie oznacza, iż jestem zwolennikiem komunizmu. Moje poglądy nie są tak radykalne. Staram się stworzyć po prostu przeciwwagę dla towarzystwa wzajemnej kapitalistycznej adoracji
Dlaczego z równym zapałem nie bronisz nazizmu? :?: