Avx napisał(a):Hmmm, ciekawą rzecz znalazłem...Na jednym filmie ok, na drugim tragedia. A jaka jest prawda?
http://www.youtube.com/watch?v=25_RgM1jH...re=related
Może lepiej sięgnąć do międzynarodowych wskaźników Służby zdrowia?
Avx napisał(a):Mam wrażenie, że Gocek traktuje bezcenność życia naprawdę serio. To znaczy, chciałby wpakować w ochronę zdrowia 80 % PKB, a wszystkie inne sektory mogą się sypać. Życie jest ważniejsze od np. komputera, dlatego sprzedaż komputerów trzeba opodatkować na 50 % i za to kupić szczepionki. Zamiast autostrad, budować szpitale. Nie potrzeba nowych fabryk, nie potrzeba nowych sklepów, nie trzeba coca coli, nie potrzeba niczego - potrzeba tylko nowych szpitali i większych dotacji do leczenia.No ja wolałbym aby to było 80 % PKB, niż 100% prywatnego dochodu. Bo w tym drugim przypadku 100% mogłoby okazać się niewystarczające
Tak ?
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL