Gocek napisał(a):Idźmy o jeszcze jeden krok dalej, dlaczego w toku rozwoju cywilizacji powstała idea uniwersalnej służby zdrowia?
W toku rozwoju cywilizacji powstały też idee obozów koncentracyjnych.
Gocek napisał(a):AVX
Jeszcze większe embargo (czyli rozwiązanie stricto WOLNO RYNKOWE) i Kuba stanie się państwem mlekiem i miodem płynąca
Socjalista nie powinien się cieszyć, jak to wspaniale jest chroniona gospodarka Kuby przed zagraniczną konkurencją ? Nie muszą ceł na podłe kapitalistyczne produkty nakładać, po prostu w ogóle im się ich nie sprzedaje; powinni być szczęśliwi, w końcu kapitalizmu nie lubią, importu też ?
Acz generalnie oczywiście jestem przeciwny państwowemu embargu, jako, że w ogóle jestem przeciwny kontroli granic.
Gocek napisał(a):Samym notariuszom na tym zależy. Realizują swoje interesy poprzez swoich przedstawicieli w rządzie.
W związku z czym są równie "wolnorynkowi", jak ZSRR'owski dyrektor huty.
Gocek napisał(a):Spójrz np: na Notariuszy. Tworzy się palestra, ustala się proporcje, podział zysków i hulaj dusza. Najlepszy będzie ten lekarz, co wypisze najwięcej odmów udzielenia zabiegów, Ci otrzymają premie i zarabiać będą naprawdę dużo.
Dyskutowanie z wolnorynkowcem powołując się na czysto socjalistyczną, państwowo regulowaną sytuację, to jest więcej niż niesmaczne.
Nie będę się kopał z koniem.
EOT.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.