Ozyrys napisał(a):Kiedyś też byłem liberałem, bo wszystko wydawało mi się takie proste. Myślałem ze obniżenie podatków rozwiąże wszystkie polskie problemy i ze Polska wtedy ekspresowo dogoni zachód a nawet przegoni.Ta oda do złodzieja nie jest w żaden logiczny sposób uzasadniona. Twierdzisz, że bez złodzieja i marnotrawcy nie możesz już spokojnie żyć i wychowywać dzieci. Nie podajesz żadnego argumentu za tym. Syndrom helsiński?
Lecz potem sobie pomyślałem a może ten socjalizm nie jest aż taki zły. Zacząłem obserwować ludzi i zdałem sobie sprawę z tego ze ludzie nie bedą potrafili zyć bez socjalizmu. Bez socjalizmu byłaby anarchia jak w świecie Fallouta 3. Młodszym forumowiczom pewnie by coś takiego odpowiadało ale ja już jestem na to za stary bo chce normalnie i bezpiecznie wychowywać swoje dzieci. A nie samemu z dubeltówką bronić swojego podwórka bo policja jest prywatna a mnie na nią nie stać.
Wiele propagandowych zwierzeń dewotów tak właśnie wygląda: "kiedyś byłem ateistą a teraz nie mogę żyć bez Boga".
W chrześcijaństwie najbardziej lubię to, że nie jest islamem - Pat Condell