Mises napisał(a):Sprowadzanie dyskusji do poziomu "Kapitalizm jest głupi bo bogaci opływają w luksusie a biedacy żebrzą na ulicach" lub "Nieprawda to socjaliści są złodziejami którzy zabierają kapitalistom ich ciężko zarobione pieniądze a jak ktoś jest żebrakiem to znaczy że jest głupi albo leniwy" jest nieporozumieniem. Nad każdym sektorem gospodarki trzeba się pochylić i go zrozumieć zanim się cokolwiek zrobi. Wprowadzanie w życie wszędzie na siłę jedynie słusznej ideologii do niczego nie prowadzi.Demagogia, lanie wody. Zamierzasz zostać politykiem i trenujesz mowę czy jak
?Cytat:Nad każdym sektorem gospodarki trzeba się pochylić i go zrozumieć zanim się cokolwiek zrobi.Co to znaczy "się pochylić" i co znaczy "zrozumieć"? Czyli proponujesz inne prawo dla handlowców inne dla ogrodników inne dla ślusarzy i inne dla górników....?
Cytat:Sam się dałem wciągnąć w ideologię skrajnego liberalizmu za wszelką cenę (widać to po moich kilku starszych postach) nie mniej jednak wraz ze wzrostem wiedzy na temat ekonomii stopniowo z tego wychodziłem.Znowu "religijny bełkot". "Kiedyś też dałem się wciągnąć w ateizm niemal z wiekiem i wiedzą powróciłem do Pana." Zapożyczacie teraz styl od braci w wierze czy jak
?
W chrześcijaństwie najbardziej lubię to, że nie jest islamem - Pat Condell