Cytat:Potrzebujemy za to Konstytucji, prawa, kodeksów, a te wyrosły ani chybi z Pisma.Pierwsze prawo spisane w formie np. kodeksów powstało wcześniej niż Biblia - ta jedynie mogła wpłynąć na jego późniejszą formę. Niezależnie od tego, Bibia nie przekazała rewolucyjnych "przepisów" bo gdyby tak było, nikt by jej nie czytał! A do tego dochodzą wszyscy ludzie tego świata, których przodkowie nigdy nie mieli z Pismem Świętym żadnej styczności!
Cytat:A jakby już takie społeczeństwo powstało to nie miałoby nic wspólnego z zapewnieniem wewnętrznego bezpieczeństwa.Próbujesz mi wytłumaczyć jakby wyglądało bezprawie. A ja Ci tłumaczę że, bóg, jezus, dusza, i wszyscy święci są "w ustanowieniu" prawa g**no warci... wywarty niewielki wpływ niczego nie udowadnia.
Cytat:Jakbyśmy mieli być zwierzętami, nie byłoby mowy o dyskusji na temat jakiegokolwiek prawa, Boga, wiary etc.,Wiesz jak to zabrzmiało... jakby ateiści byli zwierzętami... ha, no tak, jesteśmy - przynajmniej ja. I jakoś mimo to, posiadam wartości moralne.
HTTP://[SIZE=5][SIZE=6]SVERITAS[/SIZE].WORDPRESS.COM[/SIZE]