Avx napisał(a):To oczywiste następstwo praw autorskich.I bardzo dobrze się dzieje.
Jeżeli tego szaleństwa nie zatrzyma się, następne w kolejce mogą być np. biblioteki. Wcale mnie to nie zdziwi, nic a nic.
Na sam koniec, za kilkadziesiąt lat, okaże się, że żarówki nie można w aucie wymienić, bo zgodnie z prawami patentowymi do samochodu może to robić tylko jego właściciel intelektualny (autoryzowany warsztat), a biblioteki zostaną zamknięte, bo zapoznać się z dziełem będzie można tylko po zapłaceniu za nie.
Zobaczycie, to prosta droga do tego.
Kiedyś milknięcie muzyki u fryzjera też uznalibyście za s-f...
To szaleństwo trzeba zatrzymać póki można !
Chcesz używać cudzej muzyki do własnych celów komercyjnych? To płać za to!
Chcesz ingerować w strukturę swojego samochodu? To kup sobie taki na licencji open source!
Chcesz wyłączyć komputer? To musisz zakupić system operacyjny Windows!
dobreprogramy.pl napisał(a):Firmie Microsoft udało się otrzymać patent na funkcję zamykania systemu operacyjnego. Wniosek o ten patent został złożony przed pięcioma laty.
W patencie opisano interfejs użytkownika oraz schemat procesu zamykania systemu operacyjnego. W algorytmie zamykania zawarto takie elementy jak odebranie przez system komendy użytkownika ropoczynającej zamykanie, automatyczne zamykanie aplikacji nieposiadających głównego okna oraz wyświetlanie interfejsu użytkownika pozwalającego zamknąć aplikacje posiadające okna główne. Do patentu załączono ilustracje, m.in. schemat procesu zamykania systemu operacyjnego. W rozważaniach na temat procesu zamykania, zawartych w patencie, zwrócono uwagę m.in. na kwestię niezapisanych dokumentów oraz aplikacji blokujących zamykanie systemu.
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!