666gonzo666 napisał(a):kurde, roth... wotanskkrieger i VGrzanka mają rację. tu się avx nie zdoła wymigać.sam chcesz łamać zasady które stanowisz.
Gdzie i kiedy ?
Chyba tylko w tym, że dopuszczam zostawienie służb specjalnych, gdyby w danym społeczeństwie było za mało libertarian do utrzymywania oddolnego. OK, to lekkie łamanie zasad; ale te zasady są po coś. Po to, żeby była wolność.
von.grzanka napisał(a):Tyle że nie będzie to libertarianizm a czysty rewolucyjny komunizm, wraz z postulatami o "zabraniu majątków bogaczom (państwom), które napasły się krwią uciskanych robotników", "oddaniem ziemi w ręce ludu" oraz "stwarzaniu równych szans".
Społeczeństwo, w którym środki produkcji są własnością prywatną, prawo do produkcji jest wolne, a ceny nieregulowane - jest komunizmem. Ciekawych rzeczy można się dowiedzieć.
"W libertarianizmie" (zabawnie to brzmi) nigdy nie będzie kolejek przed sklepami, nigdy nie będzie klęski głodu (wyłączając sytuacje, kiedy fizycznie głód być musi; bp np. uderzyła kometa i pyły zasłoniły słońce - ale wtedy głód jest w każdym możliwym systemie), półki w sklepach będą się uginały od gadżetów, a heroinę kupisz w aptece bez żadnych papierów, płacąc złotą monetą. Więc sorry, ale jak dla mnie różnice do komunizmu są rażące.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.

sam chcesz łamać zasady które stanowisz.