von.grzanka napisał(a):Hej, nie mówię że jest idealnie, mówię tylko, że gdybyś przestał perorował na jakiejś zadupiastej i zupełnie kosmicznie nieważnej stronce w Internecie i zamiast tego stworzył polityczną partię, wygrał wybory i wprowadził libertarianizm idealny, miałbyś do tego pełne prawo. Po to została stworzona demokracja - byś miał prawo wprowadzić zmiany w państwie.
Wszystko można, można w demokracji wygrać wybory, można w dyktaturze przekonać do czegoś dyktatora (w mojej opinii to rzecz łatwiejsza)...
To jednak wymaga kolosalnych środków finansowych i poparcia mediów.
A jak mi z nieba spadnie konieczna suma minimalna, czyli pewnie jakieś sto milionów złotych, to naprawdę ekonomiczniej je wydam, jeżeli zrobię za tą kasę zamach stanu w Republice Środkowoafrykańskiej; niż gdybym miał tworzyć w Polsce partyjkę...
Demokracja jest tyranią większości nad jednostką.
von.grzanka napisał(a):Avx chce przeprowadzić rewolucję. Chce zabijać albo więzić urzędników. Czy tylko ja odbieram to jako trochę w złym tonie?
Ponieważ Avx nie ma prawa do secesji.
Wyobraźmy sobie, że Polska została połączona w jedno DEMOKRATYCZNE państwo z państwami Islamskimi. Czy miałaby wg. Ciebie prawo do secesji, czy też Polacy musieliby demokratycznie przekonać arabów, że jednak należy znieść prohibicję alkoholową, kamieniowanie i inne takie ?
Jesteś demokratą ?
Ok, to ja i moi znajomi libertarianie się zbierzemy wspólnie w jedno miejsce i demokratycznie (ba, jednogłośnie !) ogłosimy jego secesję.
Coś nie pasuje ? Że o państwie demokratycznie decyduje całe jego społeczeństwo ?
To w takim razie dlaczego o świecie nie powinna demokratycznie decydować cała ludzkość ? Zgodziłbyś się na to, by o zasadach w Krakowie decydujący głos mieli Chińczycy i Afrykanie ?
Demokracja to tyrania. Może istnieć miasto, którego mieszkańcy będą szczerze nienawidzili demokratycznego rządu centralnego. Dlaczego nie należy mu się wolność ?
Dlaczego nie mogę się z libertarianami gdzieś przeprowadzić i założyć swojego miasta-państwa ?
http://www.youtube.com/watch#!v=rVuUrbAq...re=related
Demokracja to tyrania.
Tak jak na tym filmiku należy się rozprawiać z tyranią demokratycznego rządu centralnego...
PS. Tutaj inne wykonanie, plus z flagą libertarian dla odmiany:
http://www.youtube.com/watch#!v=PTdRbUlm...re=related
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.