Windziarz napisał(a):Mówisz coś o natychmiastowej wymianie informacji, podczas gdy jej mechanizm jest już znany i nazywa się układ nerwowy.Tak i to Ci wystarczy za całą wiedzę, bo tak Ci powiedziano w szkole. Lecz okazuje się ,że w układzie nerwowym, wewnątrz niego istnieje drugi system, dużo szybszy. Mikrotubule wewnątrz tego systemu nerwowego "porozumiewają się" między sobą za pomocą rezonansu fal. Nie wierz nikomu, kto mówi CI, że już wszystko poznał.
Cytat: Poza tym nie jest on niezbędny do pracy organizmu: póki mają ATP,Jakie to ATP mądre, jakie świadome, że potrafi tak wszystko pięknie skoordynować.
Cytat:wszystkie komórki organizmu robią swoje (..) nie jest prawdą, bo życie w organizmie toczy się samo..
ha ha ha. Pokaż mi jakieś urządzenie, które samo się napędza i "robi swoje" ot tak, po prostu. Ej, to życie jest perpetuum mobile ? Skąd bierze dodatkową energię ?
Cytat:Ooookeeeej, twierdzisz że tkanki porozumiewają się światłem. Proponuję eksperyment: przyłóż sobie włączoną latarkę do pleców i zmierz, ile światła przeszło do przodu.Wiesz, jak przyłożysz latarkę do światłowodu to nie znaczy ,że dodasz tam jakichś cennych informacji. Kapujesz analogię, czy Ci latarką poświecić ?

Acha i nie stawiaj nigdy choinki z zapalonymi lampkami koło światłowodowego kabla telefonicznego bo będziesz słyszał św.Mikołaja w słuchawce
- taki jest sens Twojej krytyki.Cytat:Poza tym zajrzałem sobie do tych linków i są tam klasyczne pierdoły. Goście od „kwantowej świadomości” nie wiedzą ani co to jest kwant, ani co to jest świadomość. Nie robią żadnych porządnie przeprowadzonych eksperymentów, a swoje teorie wysysają z palca. Zwykłe sranie w banię nastawione na sprzedawanie idiotom kolorowych książek z mądrze brzmiącymi słowami.Oj ekspert się trafił, znafca. Ty weź może im wytłumacz co i jak bo błądzą jak dzieci we mgle i marnują swoje życie, zamiast zająć się kontemplacją ateizmu.
Przy okazji takim "durniom" jak Fritz Albert Popp, Herbert Frochlich, czy nominowany do nobla Ervin Laszlo , którzy również skłaniają się ku jakiejś sieci kolektywnych, skoordynowanych drgań jako "układowi sterującemu" również wykaż ich dyletanctwo i nieuctwo.
Przecież już wszystko zostało opisane i poznane, więc nie należy samodzielnie myśleć, prawda ?
I szafa gra