Xeno napisał(a):Oczywiście, służba zdrowia powinna być prywatna.
A politycy powinni być skromni, uczciwi i nie ulegać wpływom wielkich korporacji. No i co z tego?
Cytat:Ja wiem, że el commediante chciałby kraść od innych ale niestety nie każdy się na to zgodzi.
Wiesz? To pewnie teraz lepiej się czujesz. Taki rycerz kapitalizmu wobec El Commediante, złodzieja.
Żałosne. Żyjesz we własnym świecie jak dzieciak bawiący się w samotności figurkami.
Cytat:Nie rozumiem aluzji, jak pisał Chesterton tolerancja to domena ludzi bez przekonań - i do takich należy el commediante, jest pusty jak wydmuszka - je, śpi, sra i domaga się wszystkiego za darmo.
Mam jeszcze haczykowaty nos, garb, kuleję na jedną nogę i mam kaprawe oko. W wolnych chwilach sikam do wody święconej lub rzucam uroki.
Jest już dostatecznie łatwo, czy jeszcze mam ci pomóc?
Cytat:El commediante jest tolerancyjny w lewicowym znaczeniu, uważa więc, że można okradać uczciwych ludzi i rozdawać nierobom.
Natomiast Xeno jest tchórzliwy w tradycyjnym znaczeniu. Nie mierzy się z prawdziwym dyskutantem, bo od początku wie że nie ma racji. Zamiast tego wymyśla sobie tego dyskutanta od początku do końca, jego stanowisko, a nawet światopogląd, tak żeby jego zawsze było na wierzchu.
Cytat:To właśnie dlatego tak bardzo tacy jak el commediante nienawidzą wolności i boją się wolnego rynku, bo po prostu nie mieliby na nim szans.
A tacy jak Xeno uwielbiają nienawidzić, płakać i zgrzytać zębami niezależnie od tego w jakim świecie żyją. To zupełny przypadek że tak pragniesz wolnego rynku. Gdybyś się urodził na Dzikim Zachodzie to rozdawałbyś czerwone książeczki i założył pierwszy związek zawodowy kowbojów. Żółć trzeba jakoś zagospodarować, nie?
Natomiast ja, jeśli doczekam się wolnego rynku, to doskonale sobie na nim poradzę