@Piotr35
Nie mam możliwości dyskusji z Tobą, jeśli negujesz powszechnie uznawane terminy i nie proponujesz mi alternatywnych haseł
@Marlow
Jesteś dla mnie za szybki. Co złego jest w ateiście wierzącym w katolicką dogmatykę? Nie wolno mu?
piotr35 napisał(a):Świat się zmienia, hasła słownikowe również ulegają unowocześnieniu.Nie wiem co odpowiedziec i nie znajduję źródła, które interpretuje ateizm zgodnie z moim punktem widzenia, więc neguję znaczenie haseł encyklopedycznych z powszechnie uznanych źródeł
Nie mam możliwości dyskusji z Tobą, jeśli negujesz powszechnie uznawane terminy i nie proponujesz mi alternatywnych haseł

piotr35 napisał(a):Ateizm rozumiany jako brak wiary w boga/bogów jest według mnie najbardziej zdroworozsądkowym podejściem do tematów religijnych[...]Nie, bo konieczne jest czynienie pewnych założeń, które nie mają racjonalnego uzasadnienia. Stąd strata zdroworozsądkowości.
piotr35 napisał(a):[...]a brak światła nadal nie jest światłem.A zupa była za słona, już to słyszałem. Zapodaj jakiś nowy argument, albo zjedź mnie jakoś elegancko, ale wnieś coś nowego, proszę!
@Marlow
Jesteś dla mnie za szybki. Co złego jest w ateiście wierzącym w katolicką dogmatykę? Nie wolno mu?