Opieka zdrowotna w USA jest od ładnych kilkudziesięciu lat straszliwie przeregulowana.
Nie znam szczegółów, ale podam jaskrawy przykład z naszego podwórka, z Polski.
Z tego co mi wiadomo, wszystkie przedmioty stosowane w medycynie muszą być atestowane. Także np. szafki na sprzęt, leki, whatever.
W efekcie zwyczajny metalowo-szklany mebel, kosztuje... Z dziesięć tysięcy złotych.
O ile mi wiadomo, sytuacja z tego typu regulacjami w USA nie wygląda wcale lepiej, a wręcz gorzej.
Food and Drug Administration jest wręcz legendarnie biurokratyczna. Nawet część lewicy nieśmiało przebąkuje, że lepiej by było, jakby ją znieść (oczywiście jeszcze lepiej ICH zrobić dyrektorami, bo oczywiście oni są lepsi i FDA zreformują ;D ).
Nie znam szczegółów, ale podam jaskrawy przykład z naszego podwórka, z Polski.
Z tego co mi wiadomo, wszystkie przedmioty stosowane w medycynie muszą być atestowane. Także np. szafki na sprzęt, leki, whatever.
W efekcie zwyczajny metalowo-szklany mebel, kosztuje... Z dziesięć tysięcy złotych.
O ile mi wiadomo, sytuacja z tego typu regulacjami w USA nie wygląda wcale lepiej, a wręcz gorzej.
Food and Drug Administration jest wręcz legendarnie biurokratyczna. Nawet część lewicy nieśmiało przebąkuje, że lepiej by było, jakby ją znieść (oczywiście jeszcze lepiej ICH zrobić dyrektorami, bo oczywiście oni są lepsi i FDA zreformują ;D ).
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.