renegat napisał(a):Z logiki wynika coś zupełnie przeciwnego:choćby w matematyce, niejednokrotnie udowadnia się, że coś nie istnieje np.że nie istnieje największa liczba pierwsza.:pNie tak szybko, w matematyce owszem, bo to zamknięty, ściśle zdefiniowany i aksjomatyczny system. Nie da się już tego zrobić w realnym świecie fizycznym, a co dopiero nierealnym pozafizycznym, gdzie ponoć rezydują niektóre avatary Boga.
Cytat::8O: Chcesz mi powiedzieć,że Twój Bóg ma prawo moralne, aby zabijać?:8O: A Bóg zabijając, nie krzywdzi :8O:?Źle, żle, żle, Renegacie.
...
A przedtem pisałeś,że Bóg ma prawo zabijać. To jak możesz mi teraz wyjechać z takim czymś, że zabijanie to nie jego wola???
Czy Twojego "autoryteta moralnego" obowiązuje inna moralność niż Ciebie?
czy może Twojego "autoryteta" nie obowiązuje żadna moralność?
Napisał przecież wyraźnie:
"nie zabijaj bo to niezgodne z wolą Boga w którego wierzysz"
Bóg zabijając, robi to z własnej woli (chyba nie podejrzewasz, że ktoś jest władny Go do tego zmusić :>) skoro więc robi to zgodnie z wolą Boga (czyli własną) to jest to w najlepszym porządeczku, dobre, czyli moralne. A jak Bóg w którego wierzy Matevsz każe mu zabić? To Matevsz z radością poderżnie Ci gardło i będzie twierdził, że to co uczynił było moralne - czytaj, zgodne z wolą Boga, którego wierzy. Ja dziękuję za taką moralność, czym się ona różni od tej, którą kierowali się kursanci na pilotów samolotów pasażerskich nie zawracający sobie głowy nauką lądowania ponad 10 lat temu, kto mi odpowie? Ponoć Bóg u nich ten sam, co u Matevsza.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.