exodim napisał(a):Z jakimi zasadami logiki? Jakimiś kubusiowymi czy renegat swoje wymyślił?Logika jest jedna.
Cytat:Klasyczny rachunek zdań to nie rachunek na zbiorach.Nie i ja nic takiego nie twierdziłem.Natomiast rachunek na zbiorach, korzysta z praw rachunku zdań.
Cytat:Nie można mówić o jakimś wynikaniu w naszym przypadku.Jak to nie:8O:? Wiesz Ty w ogóle, jaka jest definicja podzbioru?
Sami żeście wyjechali z tymi podzbiorami:
http://ateista.pl/showpost.php?p=417058&postcount=568
http://ateista.pl/showpost.php?p=417042&postcount=563
ja się tylko do tego odniosłem....:]
Matevsz napisał(a):Co ono oznacza, przecież Bóg nie stworzył dni?Jak to nie?:8O:.. przecież Bóg stworzył wszystko...8)
Cytat:2. Skąd w ogóle wiadomo, że już jest kolejny dzień? Bo minęły 24 godziny? Zaszło Słońce?To kwestia umowna.Dla nas( umownie) dzień się kończy o północy, dla Izraelitów kończył się o szóstej popołudniu.
Cytat:obchodzenie konkretnego dnia jest dla ludzi istotnym wyznacznikiem wagi danego wydarzenia.Dla ludzi -zgoda. Ale po co Bóg się w to mieszał, skoro czas nie jest dla niego ważny:>?
Cytat:Bóg zwraca się do ludzi z rozmaitymi "komunikatami". Tłumaczy nam coś, ale żeby to w ogóle dało się wytłumaczyc to musi byc dla nas maluczkich zrozumiałe. Inaczej w ogóle nie byłoby sensu zwracac się do ludzi, prawda?Nom jasne .. i dlatego Bóg przemawiając do prostych ludzi posługuje tak "prostym" językiem ...:p
Po co gadać do ludzi, skoro nie zrozumieją?
Koklusz napisał(a):Oczywiście, że może...Tylko pod warunkiem, że zmianę przewidział uprzednio w swoim planie.Jeśli nie przewidział, pozostaje bezsilny wobec rzeczywistości...
Koklusz napisał(a):On też wie (wszechwiedzący jest w końcu, nie?) jak stworzyć doskonały według własnych zamierzeń świat i takim go tworzy (jest w końcu wszechmogący,nie?).A ja zawsze myślałem, że tylko Bóg jest doskonały
A tu się okazuje, że jeszcze świat..no i na czym polega doskonałość tego świata? Otóż ,wg KKK , ta doskonałość świata polega na jego.... niedoskonałości 
czyli innymi słowy, świat jest doskonały, ponieważ nie jest doskonały...
Też lubiem teologiem:]