exodim napisał(a):Mimo swoich wad, to i tak najlepszy serial fantasy jaki kiedykolwiek powstał.
To prawda. Niestety im więcej fantasy tym gorzej jak na razie.
Cytat:I choć pierwsze 2 sezony serialu, oprócz kilku scen, nie zawierają wielu elementów magii, to z pewnością w dalszej części będzie z nią jeszcze styczność.
Mam pewną teorię, że GoT jest tak popularna, bo to fantasy bez fantasy. Podobnie było z Lostami. Póki nikt wprost nie mówił nic o żadnych podróżach w czasie, to serial był ciekawy. W momencie, w którym scenarzysta nagina logikę, widzowie nabierają podejrzeń.
Cytat:A kapłanka, która stworzyła cień-mordercę, to kapłanka Starych Bogów, denominacji Światła i Ognia.
A ja myślałem, że to jakieś novum w Westeros. Przecież w Starych Bogów wierzą chyba Starkowie, nie?
Cytat:W Westeros najbogatszym człowiekiem jest Tywin Lannister ("być może i masz lud za sobą, ale Lannisterowie mają pieniądze, mnóstwo pieniędzy, Tywin Lannister to najbogatszy człowiek w Westeros, a jego wnuk zasiada na Żelaznym Tronie" - kupiec z Quartz do Daeneris).
Zdaje się, że ród wdowy po Renlym też jest bogaty, nie wiem nawet czy nie bogatszy od Lannisterów.
Cytat:A cieszy mnie, że jednego geja mniej, zresztą Renly prędzej czy później zostałby otruty przez Lannisterów albo zginąłby jako fatalny król (właściwie jedyną jego przewagą nad Stannisem była liczba ludzi, ale po kilku bitwach chorążowie Renlyego by się od niego odwrócili, bo sam Renly był tragicznym wojownikiem), podobnie jak jego brat.
Otruty mógłby być każdy, po to są próbowacze potraw, żeby kosztowali pierwsi. Co do królowania, to na pewno byłby lepszy niż Stannis i Geoffrey razem wzięci. Nie wiem jakim był wojownikiem, ale jedno jest pewne - z cieniem z piczki atakującym od tyłu nikt nie ma szans
Cytat:Obrzydliwe były te homosiowe sceny...
"Ale na lezbijki to bym sobie popaczył..."