apanKuba napisał(a):Co do wątku Daenerys, czytałem wszystkie tomy Pieśni Lodu i Ognia, więc mimo iż mam ochotę, jakimiś wielkimi spoilerami rzucać nie będę, ale: przez 2,3,4 tom wątek Daenerys mi się okropnie nudził, jednak w Tańcu ze smokami nastąpiło tzw. pierdolnięcie.
Nie, Daenerys jest dobra. Po prostu musiała dorosnąć do roli znaczącej postaci.
Nie spojlerując za bardzo - Daenerys nie wykona planu Exodima. To byłoby zbyt proste.
apanKuba napisał(a):w obliczu bitwy z liczniejszymi wojskami brata musiał coś wykombinować.
Doprowadził do niehonorowej śmierci brata - bardzo niehonorowe i bardzo nie-stannisowskie.
apanKuba napisał(a):Osobiście myślę, że na króla najbardziej nadawałby się Tyrion Lannister
Mnie się Rob widział, aż go utłukli, a byłby dobrym królem - jak trzeba pogłaskałby po głowie, a jak trzeba upierdoliłby palce.
Teraz najbardziej widzę Jona Snow, chociaż ma nikłe szanse, no i musiałby postąpić niehonorowo.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd