exodim napisał(a):To moja taka osobista walka o wolny rynek w usługach medycznych.
Moja też.
Dopóki nam nie płacą, wara.
Ann napisał(a):Kto da więcej, temu podaruję kilka kolejnych lat? Nie, jak bardzo bym nie była za wolnym rynkiem, to już jest absurdalne i chore.
Huh, czymś się to różni od zainwestowania w zakłady przemysłowe demokratycznej republiki Kongo ?
Trzeba zdecydować, czy lepsze warunki są w DRK czy np. Ugandzie. Tam, gdzie są lepsze warunki, tam powstanie nasz zakład i za nasze pensje mniej ludzi umrze z głodu.
Cała gospodarka krajów rozwijających opiera się na "kto da więcej, temu podaruję kilka kolejnych lat". To normalne.
Nie blokuj inwestycji w DRK, bo efekty będziesz miała dokładnie odwrotne od zamierzonych (czyli nic nie powstanie nigdzie), tylko po prostu sama wysyłaj żarcie za darmo, jeśli Ci zalezy.
By the way. Socjaliści bynajmniej nie uznają teorii "każde życie jest warte tyle samo", tylko udają. Wpuściliby do Polski 10 milionów głodnych z DRK i dali im żarcie plus pełne pakiety socjalne ? Nie ? No to niech zamkną dzióbki
Ja przynajmniej jestem za wolną imigracją.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.