Śmierć Szczurów napisał(a):I dlatego zamiast mafii zajęło się tym Państwo - ale jak wiadomo wtedy jest super. Typowy socjalistyczny argument.Jakie dane posiadasz odnośnie porywania ludzi przez chińskie organy państwowe i wycinania im organów?
Śmierć Szczurów napisał(a):Oczywiście, że nie jest. Jak kogoś stać i potrzebuje to kupi organ.Mnie stać na broń (no powiedzmy po jakiejś sprzedaży lub odłożeniu nieco kasy) i chciałbym ją posiadać ale jej nie kupuję. Nawet nie wiedziałbym gdzie się po nią udać.
Śmierć Szczurów napisał(a):Się nie bój o mafiozów - oni sobie poradzą, co widać na przykładzie faktu, że handlują organami.Z nimi działalność jest dwojaka:
1.Handel dobrowolnie oddanymi organamy.
2.Handel tymi pozyskanymi nielegalnie (siłą, przymusem)
Wiecej jest bowiem potrzebujących niż chętnych oddać organ nawet za pieniądze.
Śmierć Szczurów napisał(a):Dziwnym trafem niezależnie od wolnego rynku (a właściwie tylko na wolnym rynku) pozbawienie kogoś jego własności jest zawsze kradzieżą. Odpowiesz w końcu na moje pytanie? Dlaczego mafia ryzykuje w nielegalnych interesach zamiast przenieść się na interesy legalne, skoro w nielegalnych Panie to ledwo wyżyć można, a na legalu to kasa spływa szerokim strumieniem (jak twierdzisz)?Pytanie bez związku z tematem. Jeśli widzisz jakiś związek to nakreśl go biorąc pod uwagę ten mój post:
Sajid napisał(a):Mafijny kacyk zarobi więcej gdy zaistnieje sytuacja, o której piszesz, bowiem będzie miał znacznie większy rynek zbytu organów (pobranych w wyniku przestępstwa bez zgody danej osoby), które pozyska oraz łatwiejszą możliwość sprzedaży.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
NN