chireadan napisał(a):Zasada jest taka, że na końcu kolejki znajdują się osoby których stan "nie rokuje". Może to zabrzmieć boleśnie, ale jeżeli do wyboru ma się jako biorcę osobę która ma 88 lat albo rozległe nowotwory i pożyje 2 lata, a osobę która ma lat 19 lub 40, to ze zrozumiałych przyczyn wybiera się tą młodą.Też dlatego jestem za wolnym obrotem organami. Ludzie tworzą jakieś listy pierwszeństwa, jakby życie 19-latki było bardziej wartościowe od życia staruszka.
Cytat:Jaki ma tytuł który umożliwia czerpanie z nich pieniędzy ?Taki, że jest rodziną. Prawo spadku i zarządu zwłokami. Słyszał czy też nie?
Cytat:Ciekawe czy gdyby nie daj boże exodim dowiedział się że konieczna jest u niego operacja oka/serca za 50 000 zł i jest refundowana to sprzeciwiłby się temu i zapłacił z własnej kieszeni ?Czemu, skoro płacę na ten chory system w składkach i podatkach, więc wcześniej pewnie zafundowałem już kilku osobom taką operację? :roll:
Do reszty się nie odnoszę, bo na większość odpowiedziałem wcześniej (chireadan nie umie czytać ze zrozumieniem albo mu się nie chce).
Vi Veri Veniversum Vivus Vici