Śmierć Szczurów napisał(a):Nie kombinuj jak koń pod górkę. To po prostu związek frazeologiczny, a Ty próbujesz się w nim doszukać buk wie jakiego głębszego sensu.Uważasz że kombinuję? Wiem że się już powtarzam, co może wskazywać na to że troluję, jednak tak nie jest, trolling nie jest moim celem, nie jest moim celem "rozpieprzanie dyskusji". Moim celem jest zrozumienie czegoś co nie daje mi spokoju. Chociaż... myślę że już to zrozumiałem, tzn. właśnie dzisiaj udało mi się w końcu skleić do kupy myśl odnośnie tego o co mi chodzi.
[Poproszę o wydzielenie tematu- "Dlaczego zwierzęcość, dziecięcość, emocjonalność jest zła?"]
Jeszcze odnośnie mojego kombinowania: Ja pytam konkretnie,wprost, natomiast dostaję niekonkretną odpowiedź która tak naprawdę może być wieloznaczna, więc nie kombinuję tylko zadaję takie (pozornie głupie) pytania jakie zadaję bo, CHCĘ ZROZUMIEĆ.
Dla przykładu: Jeden z użytkowników, dając mi minusa , w komentarzu zapytał się mnie czy leczę się psychiatrycznie? Zrozumiałem przez to, że myśli , że jestem psychicznie chory. Zapytałem czy uważa że chorych powinno się karać za to że są chorzy? W odpowiedzi dostałem że: niekoniecznie muszę być chory w sensie medycznym ALE mam "zryty łeb".
Opowiedziałem więc: Dobrze! Ale Co to znaczy "mieć zryty łeb"?*
Wtedy to mój dyskutant się zdenerwował i zakończył ze mną rozmowę podsumowując że jestem "emo-dzieciakiem"
mile:*Głupie pytanie? Nie sądzę.
Rojza Genendel napisał(a):Amoralne.Mamy więc takie cechy zwierząt jak: pozbawienie zasad moralnych, nie kierowanie się etyką, amorlaność
Z całym szacunkiem Rojza, nadal nie za bardzo "kumam", mogłabyś jaśniej?
Rojza Genendel napisał(a):Amoralność jest u zwierząt czymś oczywistym, natomiast u człowieka jest wynaturzeniem.Prowokacja?
[Jeszcze raz poproszę o wydzielenie tematu]