Cytat:czy jest wojującym liberałem jak ObamaNo jak obama jest liberałem to

W ogóle post jest rewelacyjny, ale boję się że również tu może zacząć się dyskusja o aborcji; a jest tych wątków już chyba czynnych z 5; w Polsce każdy wątek na forum do tego prowadzi.
Jednak składnia tego posta mnie urzeka ; Marbel zastosował metodę pisania określaną jako "swobodny strumień świadomości"

Cytat:Największy na świecie aborter i maszynista propagandy Abortion Rights Action League z poparciem zachodu (po słowacku "sracza") naukiW nauce światowej zasadniczo liczy się zachód oraz Japonia; takie są fakty. Chiny zaczynają podganiać trochę czołówkę w kwestii np. fizyki ciała stałego i rozwiązań przemysłowych; Rosja podupadła, i będąca kiedyś bądź-co-bądź mimo swojego ogólnego zacofania całkiem niezła w fizyce, zwłaszcza nuklearnej, i materiałoznawstwie (wymuszone potrzebami wojska i kosmosu) nie liczy się, z wyjątkiem paru dziedzin fizyki jądrowej, gdzie jednak idzie to tylko siłą rozpędu wielkich instytutów jak Dubna czy Kurczatow, i dawno nie odkryto nic wielkiego nawet w dziedzinie transuranowców. Indie raczkują, a większość ich lepszych naukowców robi na zachodzie. Araby z Kataru i okolic coś tam próbują w petrochemii, ale mało bo mają taką kasę że wolą kupić Tak, zachód nauki to specyficzne określenie.
<dl><dd>На границе тучи ходят хмуро</dd><dd>Край суровый тишиной объят</dd><dd>У высоких берегов Амура</dd><dd>Часовые Родины стоят</dd></dl>