To co Wychuchol? Jak na uczciwego polemistę przystało podasz odpowiednie fragmenty (tak, chętnie się zapoznam!) lub streścisz argumentację czy przekracza to Twoje możliwości?
Wybacz, ale jeśli odnoszę się w dyskusjach do jakichś pozycji bibliograficznych, to zawsze uważam, że to na mnie ciąży obowiązek podania fragmentów, cytatów, streszczeń. Skoro sam zachowuję takie standardy, to proszę moich polemistów o to samo. Wydawało mi się zawsze, że to jest oczywiste i pozadyskusyjne. Niestety jak widać nie dla każdego.
Ignostycyzm - zdania sensowne to zdania weryfikowalne
AS - zdania sensowne to zdania o charakterze poznawczym, a zdania o charakterze poznawczym, to zdania weryfikowalne.
Wybacz, ale jeśli odnoszę się w dyskusjach do jakichś pozycji bibliograficznych, to zawsze uważam, że to na mnie ciąży obowiązek podania fragmentów, cytatów, streszczeń. Skoro sam zachowuję takie standardy, to proszę moich polemistów o to samo. Wydawało mi się zawsze, że to jest oczywiste i pozadyskusyjne. Niestety jak widać nie dla każdego.
Cytat:Chodzi mi o to, że definicja obiektu, którego istnienie ma być weryfikowalne (drugi wymóg ignostycyzmu), jednocześnie spełnia Wymóg Hume'a.
Jak więc ateizm semiotyczny może być odmianą ignostycyzmu?
Ignostycyzm - zdania sensowne to zdania weryfikowalne
AS - zdania sensowne to zdania o charakterze poznawczym, a zdania o charakterze poznawczym, to zdania weryfikowalne.