DziadBorowy napisał(a):Tylko w tym raporcie NIKu to państwo - a dokładniej jego urzędnicy są głównym powodem niegospodarności i strat. A nie jacyś niedobrzy oszuści.A urzędnicy to kto? Większość z was by przyjęła ofertę pracy w administracji państwowej.
Cytat:no wiem, socjaliści już tak mająA inni są czyści jak łza.
Cytat:Raczej jest zupełnie odwrotne. To na państwowym znacznie łatwiej się kradnie bo jest "niczyje". Prywatne ma natomiast właściciela, w którego interesie jest to aby nikt nie kradł.Oczywiście prywatne przedsiębiorstwa to praworządne podmioty i praktycznie żadne nie dyma państwa i siebie na prawo i lewo i jak w przypadku kkapa nie są wcale z tego dumni, jeżeli już coś takiego omyłkowo zrobią...
Świętość w istocie, bo prywatne. A wystarczy pierwsze lepsze doświadczenie z podwykonawstwem... przecież to nie państwowe przedsiębiorstwa, a się oszukują jak czeba. Przydałyby się jeszcze prywatne sądy, wtedy by dochodzili swego.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL