Gocek napisał(a):Aha, po takiej apologetycznej wypowiedzi uznałem, że niektórzy wiedzą, że jednak może czynić cuda.
I nadal nie pokazałeś jak to wywiodłeś z mojej wypowiedzi.:roll:
Gocek napisał(a):Skoro nie jest w stanie czynić cudów, to niestety nie jest abstrakcyjną zbiorowością myślącą tak samo i chcącą tego samego
Nigdy nie twierdziłem, że nią jest. Wręcz przeciwnie.
Gocek napisał(a):Dzisiaj nie jest potrzebny najemnik z bronią abyś stał się niewolnikiem. Dzisiaj inżynieria finansowa czyni z Ciebie niewolnika, który sam się utrzyma i o siebie zadba. Przy okazji oszczędzi się na nieproduktywnych najemnikach.
Propaganda. W jaki sposób inżynieria finansowa zmusza mnie do świadczenia usług, które świadczę?
Gocek napisał(a):chcą tego gdyż są wolni i mają do tego prawo.
Oczywiście. Mają prawo chcieć tego dla siebie. Ode mnie i od innych niech się łaskawie odstosunkują. Ale jakoś nie chcą tego zrobić. Ciekawe dlaczego? Czyżby pasożyty musiały mieć żywiciela?:>
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd