antagonistyczny napisał(a):Ależ do czego ja cię zmuszam?
Chcesz mnie zmuszać do finansowania Twoich fanaberii.
antagonistyczny napisał(a):W istocie to ty chciałbyś aby każdy żył według twoich zasad i ludzie nie mieli prawa do organizowania się w sposób jaki chcą.
A skąd. Przecież mówię, że jak chcesz to stój, leż czy biegnij. Możesz się też zgadać z podobnymi sobie, możecie sobie kupić jakiś kawałek gruntu i tam wesoło uprawiać swoje porządki.
antagonistyczny napisał(a):Dlaczego nie pozwolić pracować dzieciom w kopalniach?
Też nie wiem. Fakt, że tego nie popieram nie znaczy, że popieram zakaz w tym zakresie (oczywiście nie mówię o zmuszaniu dzieci do pracy w kopalniach - to zupełnie inna sytuacja).
antagonistyczny napisał(a):Może byłoby to opłacalne i gospodarka by przyspieszyła?
Wątpię.
antagonistyczny napisał(a):Niech wolny rynek moze zdecyduje a nie decyzja ludzi.
Wolny rynek jest otoczeniem w którym właśnie decydują ludzie. Wolny rynek nic nie decyduje. Wolny rynek analogicznie jak grawitacja nic nie decyduje - one po prostu są.
antagonistyczny napisał(a):Absurdalne państwowe regulacje
Zgadza się, psie ogrodnika.:]
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd