Gocek napisał(a):Lecz co musisz zrozumieć bogacą się nie Ci pracownicy, którzy śpią w fabrykach i pracują po 12-13 h, lecz wąskie klasy pośredników, urzędników, kapitalistów itp
To jest demagogia kłócąca się z dokładnie każdą statystyką, jaką w życiu widziałem. Od 1990 roku płace w Chinach wzrosły kolosalnie, a setki milionów ludzi wydobyły się ze skrajnej nędzy.
In fact, the annual average wage in China went up by 362.8 percent between 1994 and 2006
Tłumacząc na Polski, średnia płaca roczna między samym tylko 1994 a 2006 wzrosła o 362 procent.
Zupełnie nie masz pojęcia o czym piszesz, co ci nie przeszkadza pisać to samo od lat i w kółko.
Wages in China's cities rose 12.4% last year, while in rural areas they were boosted by 21.9%, according to figures from China's National Bureau of Statistics.
W samym tylko ubiegłym roku płace wzrosły o 12,4 %.
http://edition.cnn.com/2012/06/28/busine...index.html
Gocek napisał(a):jego pensje również spadają,
Jersteś po prostu bezczelny. Nie było w historii ANI JEDNEGO KRAJU Z SZYBKIM WZROSTEM PKB (pochodzącym z czegoś innego, niż z surowców naturalnych, bo to osobna bajka) W KTÓRYM PENSJE "ROBOTNIKÓW" BY SPADAŁY. ANI JEDNEGO.
Jeżeli sam wierzysz w to co piszesz, to podajże chociaż przykład, którym na pewno nie są ani Chiny, ani Hongkong (o wiele bardziej rynkowy od Chin), ani Tajwan (podobnie, bardziej rynkowy od Chin - Tajwan obecny etap Chiński przeszedł w latach '60).
Również w USA pensje w 1910 były wyższe, niż w 1870. Więc, czy mogę na tej podstawie powiedzieć, że uprawiasz po prostu bezczelne kłamstwa ?
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.