Nero napisał(a):Z podręcznych to mam Wikipedię:Więcej możliwości, przestrzeń do zasiedlenia itd.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Imigracja_d...dnoczonych
Moją odpowiedzią jest: szybszy wzrost gospodarczy, relatywnie dobry poziom życia (wyższy niż w Europie).
Cytat:Mam w planach przeczytać, to jedna z najważniejszych książek. Doszły mnie natomiast słuchy, że socjaliści nie tyle występowali przeciwko biedzie, ciężkiej pracy, co przeciwko nierównościom społecznym, czyli z zazdrości. Wkrótce się przekonamy.Myślę, że nie będzie to czas stracony. Jestem ciekaw, czy się Tobie spodoba
Co do Kapitału, to przytacza on szereg nadużyć kapitalistów i ciężką, wyczerpującej pracy robotników, szczególnie rozdział Ogólne prawo akumulacji kapitalistycznej.Cytat:Mógłbyś się jeszcze odnieść do kryzysu z lat 1920-1921?W jakim kontekście?
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL