Hans Wegeżysten napisał(a):Jakby świat był materialny i nieracjonalny, te same doświadczenia dawałyby raz wynik prawdziwy, raz fałszywy, nie byłoby reguł, wszystko losowe, to rzeczywiście doświadczenie byłoby HOHO !
Dawałyby wynik raz taki, a raz inny tyle, że to w żaden sposób nie dotyczy wymogu, który dotyczy sensowności słów, a nie możliwości stanowienia reguł i teorii naukowych ani nawet ich prawdziwości, czy fałszywości.
Cytat:Powiedz więcej. Ja wiem, że Spirytualiści(skrajni idealiści) tak uważają.Zasadniczo kategorie materializm i idealizm nie zahaczają o fizykę jako naukę. Możesz być sobie fizykiem idealistą (wtedy zapewne nie będziesz twierdził, że obiekty w świecie nie mają masy ani objętości) jak i materialistą. Czym się takie dwie osoby będą różnić, Hans?
Cytat:Mam wrażenie Argen, że ty też wyznajesz ten niepotrzebny Atsem :mrgreen::mrgreen: Dlatego próbujesz to bronić. Pewnie to przez potrzebę przynależności...... do wspólnoty, w której nie poznałem jeszcze ani jednego kumpla do popitki. Wiem, smutny ze mnie człowiek.
Mierzy się ponad cel, by trafić do celu.
K.Bunsch
K.Bunsch