To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Śmierć Boga w filozofii F. Nietzschego"
Witam.
Otwarłem nowy tematy ponieważ, poszukiwałem materiałów potrzebnych mi do pracy, ale nie znalazłem ich na forach. Jeśli chodzi o publicystykę to materiałów znalazłem sporo, no i rzecz jasna książki.

Jednak chciał bym poznać wasze opinie na ten temat, a dokładniej czym uwarunkowana jest śmierć Boga w filozofii Nietzschego, jak wpływa to na postrzeganie rzeczywistości waszym zdaniem i jak ma się to do zagadnienia prawdy.

To tyle. Jeśli wątek się rozwinie dopisze jeszcze kilka zagadnień, co do których mam wątpliwości.

Jeśli macie jakieś sugestie co do publicystyki na taki temat to jestem otwarty na propozycje.
"Wieść, że Bóg umarł, jakby opromienia nową jutrzenka[...] ukazuje się nam znów wolny widnokrąg [...] nasze morze znów stoi otworem, nigdy może jeszcze nie było tak „otwartego morza”
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
"Śmierć Boga w filozofii F. Nietzschego" - przez pieku - 23.01.2007, 11:15
"Śmierć Boga w filozofii F. Nietzschego" - przez Al-Rahim - 10.03.2007, 17:11
"Śmierć Boga w filozofii F. Nietzschego" - przez Roy Batty - 08.04.2007, 22:27

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości