antagonistyczny napisał(a):Ale jakie etykietki? Reagan dokonał największych cięć podatkowych w historii.
Reagan aggressively cut income taxes from 70% to 28% for the top income tax rate.
Nie, Reagan dokonał cięć najwyższej stawki podatku progresywnego.
O ile dobrze pamiętam, wzrosły obowiązkowe składki na Social Security.
Człowiek mający mózg podatków nie obniża bez obniżania wydatków.
antagonistyczny napisał(a):Potem przychodzi Clinton i podnosi poziom opodatkowania do 40%. A potem mamy Busha i cięcia podatkowe http://en.wikipedia.org/wiki/Bush_tax_cuts
Czy możesz mi powiedzieć, JAKIE TA BZDURA MA ZNACZENIE W OBLICZU RESZTY POLITYKI ?
antagonistyczny napisał(a):A jak wyglądała kwestia zatrudnienia i wzrostu produktu krajowego brutto przy różnych prograch podatkowych?
Wysokość progów podatkowych, sama w sobie, nie ma fundamentalnego wpływu...
Bardzo mało rzeczy ma fundamentalny wpływ "samo w sobie".
Daj lepiej przykład Rosji, z jej podatkiem liniowym 13%. Który wcale nie oznacza, że jest liberalna. Cała reszta socjalistycznego syfu skutecznie sprawia, że ten podatek liniowy służy, zamiast uczciwemu biznesowi, interwencjonistycznej oligarchii.
Białoruś ma podatek liniowy 12%.
Jednocześnie ma PGR-y i państwową kontrolę cen oraz płac !
Patrz na całość obrazu, nie patrz na wycinek ! Liberalizmu się nie mierzy samą stawką podatku dochodowego, do jasnej cholery

Polityka gospodarcza składa się z setek czynników, które się dopiero składają w całość. Jeżeli 1 czynnik jest regulowany źle a 99 znośnie, efekt tego złego "rodzynka" będzie na szczęście nieznaczny. Regulacje prawa budowlanego czy zasad wynajmu są pewnie ważniejsze od wysokości podatków dochodowych (w pewnych granicach). Kontrole wysokości czynszów skuteczniej niszczą miasta od nalotów dywanowych

antagonistyczny napisał(a):
A jak wyglądałby wykres dla federalnych regulacji obrotu produktami żywnościowymi, dla przykładu ? Albo dla federalnych regulacji budowlanych ? Dla wysokości subsydiów rolniczych ? Dla budżetu Departamentu Edukacji ? Dla wysokości subsydiów przemysłowych ? Dla polityki regulacyjnej Social Security ?
Dobrze wiem, jakby wyglądał. Kongres produkuje prawo jak makulaturę. W latach '50 księgi ustaw zapełniłyby pokój; dzisiaj dobrą bibliotekę.
Podatki to szczyt góry lodowej, obetniesz go bez niczego innego, a faktycznie źle skończysz.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.

![[Obrazek: 500px-MarginalIncomeTax.svg.png]](http://3.bp.blogspot.com/-MWa1Kt7M0kc/Tlw9phJp0jI/AAAAAAAAAks/CdrzSvWpens/s320/500px-MarginalIncomeTax.svg.png)