Cytat:Podoba mi się ten cytat z bloga cobrasaTakie małe sprostowanie, blog nie jest mój, tylko WO, ale z całą resztą się zgadzam.
Błądzić jest rzeczą ludzką, ale żeby trwać przez 30 lat przy tym samym błędzie, trzeba być już neoliberałem. Czas naprawić to, co zepsuli Thatcher i Reagan, żeby kapitalizm znowu przypominał ten ze złotej ery.
Cytat:W Norwegii żyją na takim luzie, że pracować im się nie chce i kombinują jak załatwić sobie niezdolność do pracy ; )) No kraj idealny dla nierobów.Zawsze myślałem, że rozwój technologiczny ma zapewnić ludziom taki komfort, że nie będą musieli w ogóle pracować, ale to taka ogólne uwaga. A skoro to taki idealny kraj dla nierobów, to pewnie jak mniemam długo nie pociągnie?
Cytat:Czyli wierzysz, że gdyby teraz dojebać najbogatszym Amerykanom takie stawki podatkowe, to nagle rozwinęła by się magicznie klasa średnia w USA? Przy takich podatkach automatycznie cała klasa wyższa odfrunęłaby do rajów podatkowych :lol2: I ty mówiłeś coś o idealistach z przekąsem?
Jakoś wtedy to się sprawdzało, zresztą nie chodzi tylko o samo podwyższenie stawek podatku, ale także zwiększenie ilości progów. W rekordowym okresie, istniały aż 32 progi podatkowe.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.