teranin007 napisał(a):Nie wiem czemu niektórym się ubzdurało się, że alternatywą dla państwowego ubezpieczenia zdrowotnego (które jest niemożliwością) jest ubezpieczenie się w prywatnej firmie?Zarówno ubezpieczenie państwowe, jak i prywatne funkcjonuje w rzeczywistości, więc nie jest niemożliwością. Dzisiaj będę opłacał składkę OC za samochód osobowy. A jak w kogoś przywalę, to potrącą mi z ubezpieczenia i nie muszę za spłacenie hipotetycznie uderzonego Maybacha sprzedawać domu.
Cytat:Możliwości jest tyle ile ludzkich pomysłów. To nie jest A albo B.To samo w kwestiach oszustw, patrz Amber Gold.
Cytat:No, ale najlepiej zmuszać ludzi do czegoś, co służy napychaniu sobie kiesy.W tym najlepsi są właściciele prywatni, w tym kapitaliści (właściciele środków produkcji). Dobrym przykładem są też komercyjne banki, które np: za blankiet z powiadomieniem, naliczą sobie 20 zł.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL