Cytat:Co do gry. Nie przecze ze serial sam w sobie swietny, dobrze zrealizowany, trzeba przyznac hbo ze krecic seriale umieja. Ja po prostu tak mam z ksiazkami i ekranizacjami. Najpierw film pozniej ksiazka ok. W druga strone rzadko u mnie dziala.
Jak dla mnie po prostu drugi sezon był znacznie słabszy od pierwszego, za dużo kombinowania, zmieniania, wprowadzania durnych scen (porwanie smoków chociażby), ale jednak czekam na trzeci, może tym razem nie będzie za dużo zmian.
Cytat:Nie wiem jakie są książki, ale ekranizacja telewizyjna z fantasy jest lekko na bakier. Jest tam bardzo mało elementów fantasy.
W książce na szczęście jest podobnie. I mi się to podoba, elementy fantastyczne (smoki, magia, dziwne istoty) są w sumie takimi legendami, ale jeśli już się pojawiają (z częstotliwością katastrof naturalnych) to wywracają cały dotychczasowy porządek świata. Dla mnie to plus, a ludzie nie są pionkami, lecz przede wszystkim graczami w tej grze.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.