Witold napisał(a):Dla komunistów to jest marzenie, dla zdrowych na umyśle to budzi grozę.
Nie, budzi grozę jedynie u socjopatów twojego typu.
Witold napisał(a):Dlatego właśnie jeżeli dwie osoby popełnią to samo przewinienie, w takich samych okolicznościach, to powinny być ukarane tak samo.
Dokładnie. Czego ty nie chcesz robić.
Witold napisał(a):Głupie są twoje pytania próbujące wymusić tłumaczenie ci tego, co jest oczywiste, tak jak np.:
Odpowiedz na pytanie. Czy powinniśmy karać za jazdę po pijaku?
Witold napisał(a):Sprawca stworzył zagrożenie dla jej życia, umyślnie, z zamiarem zabójstwa i wszedł w fazę realizacji tego zamiaru. Już samo to niejako tworzy pokrzywdzonego, choćby on sam nawet o tym nie wiedział. To się nazywa "usiłowanie", liczy się już sam zamiar i czynne zmierzanie do jego realizacji.
Jaką stratę poniosła ofiara? Ja oczywiście zgadzam, że liczy się zamiar. Nawet jak nie ma żadnych strat to tę osobę należy unieszkodliwić gdyż jest niebezpieczna dla społeczeństwa i zabije kogoś w przyszłości.
Ale jak to współgra z zasadą "nie ma przestępstwa bez ofiary"
Witold napisał(a):A dlaczego nie bezpłatnego wyżywienia dla wszystkich? Wyżywienie jest znacznie bardziej niezbędne do życia niż opieka medyczna.
Oczywiście jak najbardziej. Programy dożywiania już w Polsce funkcjonują.
Witold napisał(a):Osobnik, który przed chwilą oświadczył, że wyeliminowanie mnie byłby korzystne dla społeczeństwa, właśnie zarzucił mi... nihilizm.
Pytałeś się czy mógłbyś mnie zabić. To odpowiadam. Oczywiście, że eliminowanie morderców jest korzystne. Czytaj uważanie co piszę i do czego się odnoszę.
Witold napisał(a):Im więcej dyskusji z podobnymi tobie lewakami, tym człowiek jest pewniejszy, że lewactwo to najgłupsza, najobrzydliwsza, najbardziej zbrodnicza, antyludzka i wypaczona ideologia jaka kiedykolwiek istniała :evil:
A teraz idź upierz gacie.