Witold napisał(a):Osobnik który rzuca teorie na temat tego, kogo "wyeliminowanie" będzie "korzystne dla społeczeństwa", wyzywa od socjopatów...
Nie, to znowu ty. Cały wątek to ty uważasz, że eliminowanie jakichś społeczności jest korzystne.:lol2:
Witold napisał(a):Ja dokładnie to chcę robić. To ty chcesz karać porporcjonalnie do stanu majątkowego sprawcy, a nie do czynu.
Nie, ja chcę takiej samej kary a to wymaga aby mandat był proporcjonalny do stanu majątkowego sprawcy.
Ty chcesz aby kary były mniej dotkliwe dla bogatych i bardziej dla biednych. A nie aby kary były takie same.
Witold napisał(a):Prawdopodobnie lepsze byłoby karanie, oczywiście dużo surowsze, spowodowania szkód przez jazdę po pijaku.
Oczywiście ale czy w ogóle powinno karać się za jazdę po pijaku? Nie ulega wątpliwości, że nie każdy pijacki przejazd musi skończyć się wypadkiem i ofiarami.
Witold napisał(a):Do 2000 roku jazda po pijaku nie była przestępstwem, tylko wykroczeniem.
Dobra co to ma do rzeczy? Odpowiedz na pytanie.
Witold napisał(a):Współgra doskonale. Czy ty naprawdę wierzysz w to co próbujesz mi wmówić, że przy usiłowaniu zabójstwa nie ma żadnego pokrzywdzonego?
Odpowiesz na pytanie czy nie? Jakie straty poniosła ta osoba?
Witold napisał(a):Tak? Wszyscy płacą podatki, a nie znam nikogo kto by za to dostawał jakiekolwiek darmowe wyżywienie...
No widzisz a ja znam.
http://www.mpips.gov.pl/pomoc-spoleczna/...ozywiania/
Witold napisał(a):Niczego takiego nie twierdziłem.
Czyli jeżeli np. zamordowanie cię poprawi mi samopoczucie, to jest to dla mnie korzystne, czyli z mojego punktu widzenia - dobre?
Napisałem, że może dla ciebie będzie dobre. Ale dla społeczeństwa będzie dobre wyeliminowanie ciebie w takim razie.