antagonistyczny napisał(a):Przyjmuję, że się poddajesz.
Przyjmuję, że jesteś słoniem. Bo tak, czemu nie.
Napisałem, co uważam na temat pijanych kierowców i nic więcej nie mam w tej sprawie do powiedzenia. Spowodowane przez nich ofiary należy karać z pełną surowością, samo prowadzenie po alkoholu powinno być najwyżej wykroczeniem.
Cytat:Jak chciałbyś aby to wyglądało? Każdy przychodziłby ze zeznaniem podatkowym?
Z jakimś odpisem, zaświadczeniem o dochodach... coś by się na pewno wymyśliło. Administracja jest bardzo pomysłowa.
Cytat:Każdemu przeliczano by ceny? Ile czasu by to zajęło?
Nie, dlaczego? Wprowadziłoby się np. pewne progi, tak jak przy podatkach. Dla dochodu do 2000 zł miesięcznie cena ma wynosić ileś tam % normalnej ceny, dla do 10000 zł miesięcznie jakiś inny próg. Co za problem?
Cytat:Mam dużo z konserwatysty i nienawidzę rewolucyjnych rozwiązań. Jeżeli jakiś kraj to wprowadzi i rezultaty będą korzystne to będę postulował wprowadzenie czegoś podobnego. Wolę na razie zostać przy sprawdzonych podatkach.
Natomiast to że jest to po prostu niesprawiedliwe i absurdalne, nawet przez myśl ci nie przejdzie. Bo dla ciebie sprawiedliwość nie istnieje, istnieje tylko "sprawiedliwość społeczna", czyli zaprzeczenie sprawiedliwości.
Cytat:Wyrwane kompletnie z kontekstu. Napisałem, że owszem wyeliminowanie ciebie byłoby korzystne dla społeczeństwa i dla mnie gdybyś chciał mnie zabić.
To dodałeś dopiero później. Za pierwszym razem nijak to nie wynikało.