DziadBorowy napisał(a):A Ty może łaskawie czytaj co napisałem, zamiast pierdolić po raz kolejny ideologiczną papkę. Nie każdy jest okazem zdrowia aby móc pozwolić sobie na korzystanie wyłącznie z państwowej służby zdrowia i czekanie po kilka miesięcy na zabieg, który jest absolutnie niezbędny.
A w przypadku np chorób dzieci dochodzą tak silne emocje, że ludzie się zapożyczą ale pieniądze znajdą. Na co Gocek chamsko powie "widocznie ich było stać" i w zachwycie zaduma się nad wspaniałym systemem sprawiedliwości społecznej, który sobie wydumał.
A to już czysta socjalistyczna bezczelność. Zedrzeć z ludzi obowiązkową składkę na udział w loterii NFZ a w przypadku gdy NFZ odmawia refundacji lub wyznacza termin za 9 miesięcy śmiać im się w żywe oczy mówiąc, że "jak ich stać to niech idą sobie prywatnie".
Niech żyją teorie spiskowe. Tomograf stoi nie dlatego, że trzeba wygenerować sztuczne kolejki, ale dlatego, że loteria NFZ refunduje określoną ilość zabiegów. Jak ktoś się nie załapie to musi czekać na następne losowanie. Skoro więc loteria NFZ nie chce finansować tych potrzebnych zabiegów to masz do wyboru albo czekać na następną turę budżetową ryzykując komplikacje zdrowotne a nawet śmierć (w przypadku nowotworów) albo zapłacić z własnej kieszeni.
Masz swoją darmową służbę zdrowia.
Widzę, że wiesz lepiej. Ok. Zostańmy przy tej wersji.
Śmierć Szczurów napisał(a):Niestety. Ja jestem zwolennikiem modelu niemarnowania kasy na pośredników.To jak to jest, że się ze sobą nie zgadzamy? :p
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL