antagonistyczny napisał(a):Nie, nie są i mamy kraje, które możemy porównać, które mają prywatną i publiczną służbę zdrowia.
Wg. twojego rozumowania w USA powinniśmy mieć najbardziej ekonomiczną służbę zdrowia.
Nie wiedziałem, że tam mają wyłącznie prywatną służbę zdrowia. A, czekaj, nie wiedziałem, bo tak nie jest.:p
Taka dyskusja jest bez sensu - to jak wykłócanie się, że 2 kg jest cięższe od 1 kg, a każdy kolejny pośrednik między Tobą a dostawcą towarów/usługodawcą nie dokłada swojej marży. Szczególnie, że w Polsce mamy przykłady sprywatyzowanych szpitali, które magicznie potrafiły wyjść z długów, które narobiły będąc placówkami publicznymi.
Nie bawi mnie to.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd