sirflinket napisał(a):Dlaczego osoby prowadzące niezdrowy tryb życia mają płacić tyle samo za służbę zdrowia? Sami zasłużyli se na swój los. Moja propozycja jest taka aby każdy grubas, palacz, pijak itd. musiał z własnej kieszeni płacić za leczenie chorób, które są spowodowane złym trybem życia.Biorąc pod uwagę jak wiele jest tzw. niezdrowym trybem życia to jest to niezbyt dobre kryterium. Jest takie powiedzenie "Dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie". Myślę, że tutaj tak samo u każdego człowieka znalazłoby się paragraf niezdrowego sposobu życia począwszy od np. trybu i rodzaju pracy jaki wykonuje.
To jest o tyle ciekawe, że czasem czytając naukowe wiadomości na necie można dojść do wniosku, że coś co było kilka lat temu uważane za zdrowe nagle już tym nie jest (i na odwrót). Tak było np. z jajkami (sprawa cholesterolu) i z kawą (kawa a nadciśnienie).
sirflinket napisał(a):To by polepszyło finanse służby zdrowia i przedłużyło długość życia ludzi.Ja dbam o ludzi? No co ty... Ja jestem jedynie państwowym aparatczykiem (z dumą dodam, że wysokim-pierwszym sekretarzem zamordystycznej partii trockistowskiej Polski) zasiadającym na stanowisku wiceministra jednego z czołowych resortów). O ludzi nie dbam, dbam o własną kasę-kradnę z twoich podatków na nowego Merca S klasy. Ludzi to ja lubię sobie pognębić moim trockistowskim socjalizmem nowej ery.
Co wy na to Sajidy i Antagonistyczne i inne niby co dbają o ludzi a zapewne są państwowymi aparatczykami
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
NN