Avx napisał(a):To jest ogromny błąd.Zgadza się.
Cytat:To nie jest, szczególnie w przypadku paliw. To hodowanie sobie gospodarki uzależnionej od nienaturalnie niskich kosztów transportu samochodowego.Tylko, że bez tego padnie gospodarka i wzrośnie ubóstwo. Nie bez powodu się to czyni. I nie bez powodu dopłaca się do rolnictwa np: w państwach UE.
Cytat:W porównaniu z kontrolą cen i dotacjami na ceny, które rozpieprzają mechanizm cenowy; bez którego efektywnego rynku być nie może; to ja już bym wolał redystrybucję 50% PKB. Byle bez kontroli cen i dopłat na towary.Dla mnie mogą być dopłaty do paliwa.
Cytat:By the way... Ty w końcu popierasz akcyzę na benzynę, czy dopłaty do benzyny ? :roll:Dopłaty do benzyny, skoro jej wysoka cena sparaliżowałaby gospodarkę.
Cytat:Powtarzasz frazesy, czy sprawdzałeś, jakie cła ma... Chociażby Nigeria ? :roll:Dlaczego zarzucasz mi, że powtarzam frazesy? Nigeria, Kenia itp. chroniły swoje gospodarki, do czasu zniesienia barier przez nakazy MFW. Teraz tych ceł może już nie być.
Cytat:Gocek: pisanie frazesów od 8 lat.To jest żałosne, co napisałeś. Nie będę się do tego odnosił. Ale dużo w moich oczach właśnie straciłeś.
Nie nazwę ich kłamstwami, bo ja wierzę, że to jest ignorancja, okay. Wierzę.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL